MotorSportsBlog

MotorSportsBlog

een blog over... a blog about

Motorsports and photography! On photography you will find news, tips, tricks, tutorals, instructions, gear reviews and much more for starting photographers to the more experienced. For the petrol heads, there will be news and personal insight from the first row on various championships and my experiences as a newborn Road Race teammanager.

Race 3 BeNeCup Oss

Race Fanatixs Team managingGeplaatst door Manu11 30 mei, 2015 13:23:43

Race 3 BeNeCup Oss

Voor de derde manche van het kampioenschap trokken we alweer naar Nederland, meer bepaald naar Oss. De zenuwen waren toch net iets meer gespannen dan de vorige races want Oss is het circuit waar Barrie twee jaar geleden zwaar ten val kwam en drie ruggenwervels brak. We hadden dus ook onze doelstelling niet al te hoog gezet.

Tijdens de eerste training bleek Barrie toch al vrij aardig een ritme te vinden, maar had hij behoorlijk last van een speciaal steunverband dat we gingen testen om de armpump tegen te gaan. Het ding zat echter té strak en hierdoor kwam hij al snel terug binnen. In de tweede training liep het al snel wat vlotter en hadden we reeds in de vierde ronde stevig de koppositie in handen met 1.3 sec voorsprong. We beslisten om af te wachten maar niemand kwam nog in de buurt van Barrie zijn snelste ronde.

Race 1 : Barrie stond wel als eerste junior op de startgrid, maar stond helaas aan de buitenkant van de baan. Hierdoor kwamen na de start in de eerste bocht twee junior rijders binnendoor door de bocht. Barrie kon wel direct aansluiten en dus een beetje de kat uit de boom kijken. In ronde 5 kwam hij met een knappe uitrem actie op de tweede plaats en begon hij te jagen op de leider. Enkele ronden voor het einde wist hij ook die te passeren, maar enkele bochten voor het einde wist Kurt Haeck alsnog Barrie te verschalken en moesten we tevreden zijn met een tweede stek.

Race 2 : Deze keer kwam Barrie met zijn gekende kanonstart met een aardige voorsprong door in de eerste bocht. Na enkele ronden verscheen helaas de rode vlag (ongeval on track met gevaarlijke situatie) en kregen we een herstart van een ingekorte race over 5 ronden. Opnieuw was Barrie zeer goed weg en kon hij die koppositie tot het einde van de race controleren. Uiteindelijk kwam Barrie over de meet 0.3 seconden voorsprong op Bjorn Clauw. Victory!! En een ereronde met de Buffalo vlag hoog in de lucht om ons favoriete team te eren met hun titel!

We staan momenteel op de eerste plaats in de tussenstand voor het kampioenschap met 9 punten voorsprong op Bjorn. Komend weekend kunnen we alweer aan de slag op het circuit van Mettet.
  • Reacties(0)//blog.motorsportspics.com/#post11