MotorSportsBlog

MotorSportsBlog

een blog over... a blog about

Motorsports and photography! On photography you will find news, tips, tricks, tutorals, instructions, gear reviews and much more for starting photographers to the more experienced. For the petrol heads, there will be news and personal insight from the first row on various championships and my experiences as a newborn Road Race teammanager.

Race 4 BK RAC Mettet

Race Fanatixs Team managingGeplaatst door Manu11 01 jun, 2015 12:50:14

Race 4 BK RAC Mettet race

Een week na de races van Oss konden we terug aan de slag in eigen land deze keer, in Mettet. Niet het favoriete circuit van Barrie, maar deze keer een race weekend zonder de aanwezigheid van de snelle Nederlanders. We vertrokken dus op vrijdag vol vertrouwen naar het circuit Jules Tacheny in Mettet.

De trainingen verliepen onder wisselvallige omstandigheden, maar gelukkig wel droog. Barrie kon in beide sessies zijn concurrenten voor het kampioenschap achter zich houden en moest enkel een Junior gastrijder voor zich dulden op de startgrid.

Race 1 : Barrie miste volledig zijn start en kwam pas als derde laatste door de eerste dubbele linker bocht... een inhaalrace kon beginnen. Reeds na 5 ronden was hij erin geslaagd om door te komen als tweede junior, maar het gat op de leider bedroeg reeds 11 seconden. Ronde per ronde knabbelde hij aan die voorsprong en met nog twee ronden te gaan zat Barrie op het rechte stuk in de slipstream van de leider en kon hij deze in de eerste bochten uitremmen. Victory!

Race 2 : net voor de aanvang van de race gingen de regensluizen open, waardoor de pitcrew nog snel in het park fermé een bandenwissel diende door te voeren. Een wet race ging het worden over 12 ronden. Deze keer kwam Barrie iets beter uit de startblokken, en hij moest enkel Kurt Haeck vlak voor zich zien in te halen. Wat al snel gebeurde op de met regen doorweekte piste. Nu de wedstrijd controleren en uitkijken wanneer Bjorn Pauwels (jammer genoeg mechanische problemen in race 1) komt opzetten. Een ultieme poging van Bjorn kwam er nog in de voorlaatste bocht, maar Barrie wist hem keurig af te houden en kon ook nu weer als eerste de geblokte vlag passeren... Champagne!!

Opnieuw een geslaagd weekend! We bedanken graag eens extra onze sponsor All Systems die ons verraste met een bezoek én al onze supporters die langs kwamen! Nu is het uitkijken naar de race waar Barrie al zo lang naar uitkijkt... voor het eerst en meteen ook voor het laatst racen in Oostende!
  • Reacties(0)//blog.motorsportspics.com/#post12