MotorSportsBlog

MotorSportsBlog

een blog over... a blog about

Motorsports and photography! On photography you will find news, tips, tricks, tutorals, instructions, gear reviews and much more for starting photographers to the more experienced. For the petrol heads, there will be news and personal insight from the first row on various championships and my experiences as a newborn Road Race teammanager.

Race 5 : Oostende

Race Fanatixs Team managingGeplaatst door Manu11 23 jun, 2015 22:16:49

Race 5 : BeNeCup en IRRC weekend Oostende

Oostende, het werd aangekondigd als de laatste editie, maar voor het Race Fanatixs racing team ging het gewoonweg de allereerste keer zijn dat we op Oostende zouden racen. We hadden dus geen ervaring, geen data en weinig informatie om mee te starten. Na de eerste training bleek dan ook vrij snel dat het een lastig weekendje ging worden aan onze kust. Het hobbelige parcours beviel Barrie niet echt en dat resulteerde na de eerste training in een vijfde junior startplek op de grid.

In de tweede training werden nog wat aanpassingen aan de motor gedaan, maar het stuiterende parcours was zeer pijnlijk voor de rechter voorarm van Barrie. Op Zaterdag avond werden door de tech crew nog een paar veranderingen gedaan in de hoop een betere afstelling te vinden voor de motor, maar punten pakken zonder schade was onze voornaamste doelstelling voor zondag.

Op zondag wisten we dat het moeilijke races gingen worden, we stonden niet zo best op de grid, bovendien waren enkele straffe gastrijders aanwezig en hadden de andere junior piloten een pak meer ervaring in Oostende.

Barrie maakt jacht op zijn belangrijkste concurrent Bjorn Pauwels.

Race 1 : Barrie dook de eerste linker in als vijfde junior en volgde enkele ronden het spoor van Bjorn en Kurt. Door het onfortuinlijk uitvallen van Kurt wonnen we een plaats en toen Barrie halfweg ook nog Bjorn kon uitremmen in de eerste bocht, hadden we plots uitzicht op een derde stek. Barrie kon dit zonder al te veel problemen vast houden tot aan de geblokte vlag en zo eindigden we boven verwachting op het podium.

Race 2 : met het goede resultaat van race 1 reeds op zak, hadden we op voorhand besproken het zonder risico's aan te pakken in race 2. Barrie reed een verstandige race en wist op het goede moment in de wedstrijd door te stomen naar opnieuw de derde plek.

Tweemaal derde worden achter thuisrijders Jantje en Roel was het best mogelijke resultaat dat we konden halen. We lopen opnieuw verder uit in de stand voor het kampioenschap en al onze opgekomen supporters, sponsors en vrienden konden meegenieten van het podium en het feestje achteraf. Bedankt aan iedereen die erbij was!

Bedankt voor de leuke verrassing in het officiƫle programmaboekje van Oostende.


  • Reacties(0)//blog.motorsportspics.com/#post16