MotorSportsBlog

MotorSportsBlog

een blog over... a blog about

Motorsports and photography! On photography you will find news, tips, tricks, tutorals, instructions, gear reviews and much more for starting photographers to the more experienced. For the petrol heads, there will be news and personal insight from the first row on various championships and my experiences as a newborn Road Race teammanager.

Race 6 : Battle of the Lowlands Zolder

Race Fanatixs Team managingGeplaatst door Manu11 13 jul, 2015 15:39:12

Race 6 : BeNeCup Battle of the Lowlands Zolder

Enkele dagen voor deze wedstrijd hadden we op een vergadering/team building/avondje stappen in snooker lounge De Pomerans beslist om een volgende stap in de groei van het team te proberen... het moest en kon allemaal nog wat beter als team, dat vond iedereen en we gingen bewijzen dat we er klaar voor waren.

Met deze positieve instelling beslisten twee sponsors (bedankt Replica Design en Qlima) om voor de wedstrijd op Barries favoriete circuit in Zolder een pitbox te huren voor het team, welke we op vrijdagavond zijn gaan installeren.

Tijdens de zonovergoten trainingen op Zaterdag bleek al snel dat het team vlotjes zijn draai gevonden had in de nieuwe werking en werd opnieuw veel bijgeleerd. De afstelling van de motor was nog niet 100% maar Barrie wist zich in beide vrije trainingen (met wat marge) toch als 1ste junior te plaatsen. (we zaten wel nog ruim 3 seconden van Barries bestijd van 2013 in Zolder).

Gezien we weinig te verliezen hadden, onze naaste concurrent was niet aanwezig op Zolder en omdat we wat marge hadden, beslisten we om enkele zaken serieus te veranderen aan de motor voor de races van zondag. Hier werd nog de ganse zaterdag aan gewerkt tot in de vooravond, maar daarna konden we ons met het team (en enkele andere teams) nog eventjes gaan amuseren in de Autobar.

Race 1 : enkele uren voor de wedstrijd was het lichtjes beginnen regenen, maar met het vrij rijden tussen de wedstrijden leek het alsof er toch een volledige droge lijn ging komen over het circuit...de bandenkeuze ging dus cruciaal zijn. Alles stond klaar op slicks, de buienradar werd zenuwachtig in de gaten gehouden en andere teams werden in het oog gehouden... Uiteindelijk beslisten we met het team om voor regenbanden te gaan en mocht de techcrew aan de slag. Heel veel teams, waaronder ook wij, hadden hierdoor de formatie ronde gemist (maar net omdat het er zoveel waren, had niemand hier erg in). Dus vertrokken bijna alle teams de warmup lap vanuit de pitstraat. Vier teams misten ook deze deadline en moesten dus ook de race starten vanuit de pitlane. Barrie kwam door al deze omstandigheden niet echt goed weg van de startlijn op de regenbanden en kwam na de eerste ronde door op P3. Maar zijn tempo was hoog genoeg en na 4 van de 10 ronden stoomde hij door naar P1 om uiteindelijk met meer dan 20 seconden voorsprong te finishen op de 2de junior. Naast de overwinning bij de Juniors werd Barrie ook nog eens mooi 12de algemeen.

Race 2 : slechts twee uur na de eerste race moest Barrie opnieuw aan de slag. De lunch werd door het team maar eventjes overgeslagen om de motor terug volledig om te bouwen naar de droogweer configuratie zodat alles ruim op tijd klaar was voor de start van de tweede race. Normaal is Barrie een super starter, maar ook tijdens de tweede race liep het weer niet zoals verwacht en kwam hij na de eerste ronde als voorlaatste door. Opnieuw een inhaalrace dus... Zeker nadat Barrie nog eens door de grindbak reed na een bijna crash met Kurt Haek. Maar in de vierde ronde stelde Barrie orde op zaken, nam de leiding over bij de Juniors en wist uiteindelijk met 13 sec. voorsprong te winnen. Dat Barrie fysiek sterk staat bewees hij nog eens door in de allerlaatste ronde zijn snelste rondje van het weekend te rijden.

Twee keer een overwinning op Zolder dus, en door de afwezigheid van Bjorn, staan we nu plots 95 punten voor in de strijd om de tittel, met nog 3 races (150 punten) te beslechten.

We danken opnieuw onze sponsors/partners en de talrijk opgekomen supporters. Tot over 14 dagen in Chimay, waar we misschien al de titel kunnen vieren... (maar we kennen het verhaal van het vel van de beer ook).


  • Reacties(2)//blog.motorsportspics.com/#post18