MotorSportsBlog

MotorSportsBlog

een blog over... a blog about

Motorsports and photography! On photography you will find news, tips, tricks, tutorals, instructions, gear reviews and much more for starting photographers to the more experienced. For the petrol heads, there will be news and personal insight from the first row on various championships and my experiences as a newborn Road Race teammanager.

Race 7 : Open Trophy Chimay

Race Fanatixs Team managingGeplaatst door Manu11 30 jul, 2015 01:11:20

Race 7 : Open Throphy Chimay

We wisten op voorhand dat Chimay 2015 een moeilijke ging worden, vooral na wat er allemaal gebeurt was in de vorige editie was het voor mijzelf niet een wedstrijd waar ik naar uitkeek. Daarnaast was het ook voor onze piloot Barrie opnieuw een debut, hij had er immers nog nooit eerder gereden. We hadden van de organisatie vernomen dat er verbeteringen aan het circuit waren gedaan en dat de eerste chicane niet meer was opgenomen in het traject. Daarom hadden ze ook beslist om een verplichte vrije training voor alle piloten te organiseren op vrijdag. Dus vertrok het team reeds op donderdag om zich te installeren in de paddock.

volle gas het rechte stuk van 1.3 km op na de eerste rechter bocht.

Deze vrije training op een droog circuit bleek na afloop ook een 'getimde' sessie te zijn, maar dat vernamen blijkbaar veel piloten, waaronder ook Barrie pas achteraf. Maar met het oog op de zaterdag sessies, waarvoor regen voorspeld was, konden deze tijden toch nog wel van belang gaan zijn. Met een derde tijd bij de Junioren mochten we al bij al nog niet klagen, vooral omdat de andere juniors kort voor ons stonden.

Speaker with passion Willie interviewt Barrie.

Op zaterdag waren alle trainingen zoals verwacht in het nat en werd de tijd dus niet meer aangescherpt. We bleven dus derde junior met de vrijdagtijd van 1:51.

Doordat onze belangrijkste tegenstander in het kampioenschap, Bjorn Pauwels, jammer genoeg niet van de partij was in Chimay (net als in Zolder), zat de kans erin dat we de titel konden pakken, het was zaak om twee keer te finishen en punten te pakken. We wisten dus waar we aan toe waren.

Barrie in stijl door de eerste bocht.

Race 1 : tijdens de start van een droge race kon Barrie opnieuw niet zijn gebruikelijke superstart realiseren en kwam als derde junior door in de eerste bocht. Opnieuw achtervolgen dan maar en reeds in de derde ronde was hij Kurt Haeck voorbij. Toen de leider in de eerste bocht te laat in de remmen ging en rechtdoor ging, kon Barrie de leiding overnemen en de wedstrijd controleren en onderweg nog een knappe 1:46.3 op het bord knallen (snelste Jr tijd). De overwinning in wedstrijd 1 was binnen!

Yeah baby, number one!! Victory!

Race 2 : ondertussen was het in de namiddag opnieuw beginnen regenen en werd door de mecano crew de motor weer in regen setting gebracht. Finishen was de opdracht voor de titel. Barrie nam daarom bij de start geen enkel risico en kwam net als in de eerste wedstrijd als derde junior door de eerste bocht. Halfweg de wedstrijd werd opnieuw Kurt Haeck ingehaald en in de allerlaatste ronde waagde Barrie nog een uitrem actie voor de leiding, maar begreep dat het risico niet opwoog tegen het resultaat en consolideerde zijn tweede plaats. Tijdens de uitloop ronde kon Barrie bij post 2 de Buffalo vlag oppikken en werd gestopt bij de gedenkplaat van V1CK waar een speciaal gemaakte Champion t-shirt werd aangedaan, terwijl honderd meter verder het ganse team de baan op kom om hem te verwelkomen en feliciteren met de 2015 Jr Superbike titel!

Twee wedstrijden voor het einde reeds de titel binnenhalen had niemand durven dromen en dat dit werkelijkheid is geworden is vooral te danken aan het team en de sponsors/partners die in dit uitzonderlijke project zijn mee gestapt. Daarnaast wist Barrie in elke wedstrijd punten te scoren en stond hij altijd op het podium, dus heeft hij deze titel zeker niet gestolen! Dus, nogmaals proficiat Barrie, zonder jou zijn we niets!

Blinken op het podium.

Als opstarter en bezieler van dit project begint voor mij nu reeds de aanloop naar het volgende raceseizoen 2016, waarbij we snel gezonde ambities zullen formuleren met als één van de voornaamste doelstellingen onze partners nog beter 'in the picture' te brengen! En daar heb ik nu al veel zin in!

Manu De Soomer

onze partners.

  • Reacties(0)//blog.motorsportspics.com/#post19