MotorSportsBlog

MotorSportsBlog

een blog over... a blog about

Motorsports and photography! On photography you will find news, tips, tricks, tutorals, instructions, gear reviews and much more for starting photographers to the more experienced. For the petrol heads, there will be news and personal insight from the first row on various championships and my experiences as a newborn Road Race teammanager.

Hengelo BeNeCup SBK

Race Fanatixs Team managingGeplaatst door Manu11 05 mei, 2015 11:00:58

BeNeCup Hengelo Nederland

Het voorbije weekend trok het Race Fanatixs racing team richting Nederland voor de tweede manche van het kampioenschap. Slechts 14 dagen na de operatie van Barrie hadden we onze doelstellingen en ambities behoorlijk aangepast en gingen we vooral kijken hoe Barrie het fysiek aankon.

Bij de eerste training kon Barrie een stint van 7 ronden rijden en pakte hierbij de snelste Junior SBK met 1.5 sec voorsprong op de tweede junior. Echter toen hij binnenkwam had hij behoorlijk wat last van zijn arm en beslisten we om tijdens de tweede training slechts twee korte sessies te rijden. Pas op het allerlaatste moment kwam Bjorn Pauwels nog net aan de beste tijd en konden we net als in Croix vlak achter hem starten.

Race 1 : na een goede start enkele plaatsen gewonnen en 7 van de 9 ronden in het spoor van Bjorn Pauwels gebleven aan een tempo dat gemakkelijk te volgen was. Na een klein foutje van Bjorn was het erop en erover, waarbij Barrie direct strak doortrok en de laatste twee ronden zomaar eventjes zijn snelste tijd met 2 seconden verbeterde. Aan het zwart wit geblokt had Barrie dan ook een viertal seconden voorsprong en nam de overwinning in de Junior klasse (ook nog 14 de algemeen!)

Race 2 : het scenario waarop we hadden gehoopt, een wet race. De regen was ondertussen met bakken uit de lucht gevallen en dat was in ons voordeel (minder vermoeiend voor de arm bij het aanremmen). Op voorhand de strategie vastgelegd, nu nog uitvoeren. Na een super start kwam Barrie met een ruime voorsprong op Bjorn door na de eerste ronde. Barrie wist deze te behouden tot aan de finish, hoewel Bjorn nog fel kwam opzetten. (10de algemeen! en strategie keuze tot in de puntjes correct)

We komen nu samen met Bjorn Pauwels aan de leiding in het kampioenschap, en het staat nu al vast dat het een spannende strijd tot het einde zal gaan worden om de Junior titel te pakken.

Helaas voorzien ze in Hengelo voor de Junior klasse geen apart podium en nemen we jammer genoeg ook geen beker mee naar huis, maar dit kon de pret niet bederven na dit superweekend.

We kijken alvast uit naar de volgende race in Oss, de thuisbasis van onze sponsor Qlima!

Bedankt aan al onze medewerkers, sponsors en supporters!  • Reacties(0)//blog.motorsportspics.com/#post7